SERVICII   DE   CALITATE   LA   STANDARDE   EUROPENE   !

Domeniu   de   activitate

Izolatiile cu spuma poliuretanica utilizate la izolarea rezervoarelor si conductelor de stocare si transport a diverselor fluide, asigura proceselor tehnologice, mentinerea unor parametri de temperatura constanti, fapt ce duce la obtinerea unor produse competitiv calitative.

Spumele poliuretanice rigide au revolutionat domeniul izolatiilor in constructii, instalatii tehnologice, constructii navale, reprezentand un produs cu o varietate mare de utilizari, avand un rol extrem de important in realizarea izolatiilor termice si frigorifice.

Caracteristicile tehnice principale ale spumelor poliuretanice care se detaseaza de alte materiale izolatoare termice sunt:

 • greutate specifica redusa 30-60kg/m3
 • conductivitate termica 0.026W/Mk
 • temperatura de utilizare -40oC -> 140oC

Pierderile de caldura obtinute in cazul utilizarii izolatiilor cu poliuretan, in vederea edificarii, privind superioritatea calitativa si tehnica a izolatiilor executate cu acest tip de procedeu comparative cu vechile tipuri de izolatii este de 1oC pe o lungime de 1000 ml.

Protectia mecanica si contra razelor UV in cazul izolatiilor cu poliuretan se realizeaza din urmatoarele materiale:

 • tabla lisa de aluminiu semidura cu grosimi cuprinse intre 0.6mm - 1.0mm pentru conducte in functie de diametre si cu grosime de 0.8mm - 1.0mm pentru rezervoare.
 • tabla de inox alimentar cu grosimi cuprinse intre 0.4mm - 0.6mm pentru conducte in functie de diametre si cu grosime de 0.6mm - 0.8mm pentru rezervoare.
 • tabla lisa zincata cu grosimi cuprinse intre 0.4mm - 0.8mm pentru conducte in functie de diametre si cu grosime de 0.6mm - 1.0mm pentru rezervoare.
 • tabla cutata de aluminiu semidura cu grosime de 0.8mm - 1.0mm pentru rezervoare. Tabla poate fi si vopsita in camp electrostatic.

Izolatiile cu vata minerala lamelara utilizate pentru izolarea rezervoarelor si conductelor, folosite pentru stocarea si transportul diverselor fluide calde, asigurand mentinerea unor parametri de temperatura constanti.

Materialele folosite pentru acest tip de izolatii sunt:

 • Saltele de vata minerala bazaltica cusute pe plasa rabitz necaserate sau ceserate cu folie de aluminiu utilizate pentru izolatii termice la cazane, rezervoare, conducte transport agent termic (apa supraincalzita sau abur), cosuri de fum.
 • Saltele din vata minerala lamelara bazaltica caserate cu folie de aluminiu utilizate pentru izolatii termice la rezervoare, conducte transport agent termic (apa calda), cosuri de fum.
 • Cochilii din vata minerala bazaltica necaserate sau caserate cu folie de aluminiu utilizate pentru izolatii termice la conducte transport agent termic (apa calda).

Caracteristicile tehnice principale ale saltelelor si cochiliilor din vata mineral bazaltica sunt:

 • greutate specifica cuprinsa intre 35 - 100kg/m3
 • conductivitate termica 0.035W/Mk
 • temperatura de utilizare -10oC -> 800oC

Protectia mecanica in cazul izolatiilor cu cochilii sau vata minerala se realizeaza cu materialele prezentate la poliuretan si suplimentar cu folie mixta de PVC cu aluminiu produsa de LENZING PLASTICS - AUSTRIA.

Izolatiile cu armaflex utilizate pentru izolarea rezervoarelor si conductelor, folosite pentru stocarea si transportul diverselor fluide reci sau calde asigurand mentinerea unor paramentri de temperatura constanti.