SERVICII   DE   CALITATE   LA   STANDARDE   EUROPENE   !

Izolatii industriale

Izolarea conductelor industriale este fie izolare termica fie izolare acustica.

Atunci cand prin conducte trec substante la o temperatura mai mica decat temperatura mediului, exista un risc de depunere a vaporilor de apa pe conducta, formand astfel condens. Se stie ca acesta duce in timp la coroziunea conductei. Acesta este motivul pentru care se incearca prevenirea condensului pe conducta, iar cea mai simpla metoda este izloarea conductei.

Izolarea impiedica formarea condensului deorece suprafata conductei izolate va avea aceeasi temperature ca aerul. De asemenea izolatia conductei incorporeaza o bariera contra vaporilor care impiedica vaporii de apa sa treca prin izolatie.

Inghetarea conductelor

Unele conducte sunt amplasate in exterior, unde in sezoanele reci se inregistreaza si temperaturi sub 0 grade. In astfel de conditii substantele din conducte risca sa inghete. Cand acestea ingheata au tedinta sa se dilate si astfel risca sa se fisureze conducta. Izolatia conductei nu poate impiedica inghetarea apei care stagneaza in conducta, dar mareste timpul in care aceasta ingheata si astfel se reduce riscul fisurarii conductei. De aceeea este bine sa izolati conductele cu risc de inghetare. Intr-o conducta mai mare de asemenea riscul de inghet este mai mic. La conductele mici de regula izolatia este utilizata in combinatie cu alte metode de preiveire a inghetului.

Economisirea de energie

Cum prin conducte trec substante la temperaturi diferite fata de temperatura mediului si rata pierderii de temepratura este legata de temperature mediului, pierderea de caldura poate fi considerabila. In multe situatii aceasta pierdere de caldura este nedorita. Aplicarea unei izolatii pe conducta va reduce pierderea de energie. Grosimea izolatiei termice a conductei utilizata pentru economisirea de energie difera. Ca regula generala cu cat temperaturile de operare sunt mai extreme cu atat se pierde o mai mare cantitate de caldura si este nevoie de izolatii cat mai groase pentru a reduce aceasta pierdere.

Protectie la temperaturi extreme

In conditiile in care prin conducte trec substante la temperaturi extreme, riscul ca persoanele care intra in contact cu conductele respective sa se ranesca este mare . Exista o serie de standarde internatioanle care recomanda anumite limite de temperaturi care trebuiesc respectate.

Izolare fonica

Conductele pot ajuta ca zgomotele sa se propage dintr-o parte a cladirii in alta (de exemplu in cazul tevilor de evacuare a apelor uzate in cladiri de locuit). Izolarea acustica poate preveni propagarea sunetului, ea actionand ca un amortizor al peretelui conductei. Aceasta efectueaza o decuplare acustica acolo unde conducta este lipita de perete sau podea.

Izolatia pentru conducte este realizata dintr-o gama larga de materiale si utilizand diverse tehnici. Majoritatea se impart in categoriile urmatoare: vata minerala, vata de sticla, spume flexibile electrostatice, spume rigide, polietilena, sticla celulara, aerogel.

LUCRARI   DE   REFERINTA

  • Heineken Romania
  • Bergenbier Ploiesti
  • Danone PDPA
  • Avicola Crevedia
  • Logistic LIDL Iernut
  • Logistic LIDL Ploiesti
  • Logistic Kaufland Ploiesti
  • Titan Bucuresti
  • P&g Urlati
  • Unilever Ploiesti.